Folding Market Stall / Vouwkraam (2009)

Prototype van een vouwkraam voor The Market of Tomorrow.

Nederlands

The Folding House (Vouwhuis) is een architectonisch concept van een huis dat diagonaal is doorgesneden. Het is een archetype van een huis zonder deuren of ramen. Een enige opening ontstaat als je het huis openvouwt. Het idee is dat je het hele huis dicht kunt vouwen, bijvoorbeeld als het koud is, bij behoefte aan privacy of bij gevaar en dan weer kunt openvouwen als de kust veilig is. Het concept is geïnspireerd op een schelp. Het is een doorlopend project (vanaf 2004) waarbij de basis vorm blijft, maar er steeds nieuwe toepassingen ontstaan.

Folding Market Stall / Vouwkraam (2009)
Voor het project The Market of Tomorrow in opdracht van Freehouse (Jeanne van Heeswijk) is de vouwkraam ontwikkeld i.s.m. industrieël ontwerper Hugo Timmermans voor de Afrikaandermarkt in Rotterdam,
De vouwkraam is een mobiele marktkraam die bij aanvang van de markt opengevouwen wordt. In de kraam zijn de onderdelen voor de verder opbouw aanwezig zoals de uitstaltafels en de luifels. Na afloop kan alles weer eenvoudig worden opgeborgen en de vouwkraam weer dicht gevouwen worden.

The Golden Tea House (Het Gouden Theehuis 2010)
Naar aanleiding van het marktproject hebben we van de Rotterdamse deelgemeente Feyenoord de opdracht gekregen een theehuis te realiseren volgens het Folding House concept. Dit theehuis staat in het Afrikaanderpark, grenzend aan de markt en is in 2010 geopend.

The Golden Tea House for the Afrikaanderpark Rotterdam 2010